Macchi house. Lobos, Buenos Aires. Argentina (2016-2017) ,

Macchi House

Technological advances in livestock production have left abandoned an old bull hut located one hundred kilometers south of the city of Buenos Aires. As an invitation to reflect on the plastic qualities of this type of structure, its new owner proposes to imagine there a domestic environment in direct contact with the rural landscape. A continuous and elevated space communicates the four turrets of the set, crossing the central void and configuring a U-shaped aerial patio. The position of the staircase proposes a longitudinal circuit that ends in a viewpoint that precedes the entrance. Towards the interior, a system of converging rafters links the structure of the new roof with the enclosure of the centra space, producing a fluid spatial effect, a horizontal dialogue between present and past that invites us to imagine an open future for this intervention.

Year: 2016-2018Collaborators: Javier Gómez, Esteban Lamm, Darío Graschinsky
Client: Jorge Macchi
Location: Casa Vicente. Lobos, Provincia de Buenos Aires, Argentina
Architects: Sebastián Adamo, Marcelo Faiden
Structure: Ing. Federico Nachtigall
Construction: Costructora del Salado
Photographs: Adamo-Faiden 

all rights reserved